rost logo

دیزاین به سبک جپندی: در تلاقی شرق و شمال

rost logo

دیزاین به سبک جپندی: در تلاقی شرق و شمال

آشنایی با سبک جپندی
دیزاین به سبک جپندی: در تلاقی شرق و شمال

 

سبک جپندی (ترکیبی از دیزاین ژاپنی و اسکاندیناوی) آمیزه‌ای است از سنت‌های زیبایی‌شناسانه‌ی شمال اروپا و شرق که بر سادگی، آسایش و عناصر برآمده از دل طبیعت تمرکز دارد. بواسطه‌ی نزدیکی فلسفه‌ی ما در رُست با این سبک دیزاین، این مطلب برای آشنایی بیشتر مخاطبان آورده شده‌است.  در ادامه، با ریشه‌ها و ویژگی‌های اصلی آن آشنا خواهیدشد تا بتوانید به دلخواه خود، این سبک خاص را که محبوبیتش روزافزون است، به فضای خانه راه دهید.

هم‌چنین برای مشاهده و خرید محصولات رُست، می‌توانید به شعب حضوری مراجعه یا اینجا کلیک کنید. 

 

مقدمه

دیزاین جپندی عناصر روشن، ساده و کاربردی دیزاین اسکاندیناوی را با گرما و ظرافت دیزاین سنتی ژاپن یک‌جا گردمی‌آورد؛ ماحصل این ترکیب سبکی مینیمالیستی، ارگانیک و متعادل است که احساس آرامش و نزدیکی به طبیعت را در فضا جاری کرده، سرشار از ظرافتی فروتنانه است. تأکید بر پایداری، استفاده از مواد طبیعی و پرهیز از زیاده‌روی، دیزاین جپندی را به یکی از سازگارترین سبک‌ها با محیط‌زیست تبدیل کرده‌است؛ با گرایش فزاینده به سبک‌های دوستدار طبیعت، اقبال به آن جای تعجب ندارد. 
دیزاین جپندی زمانی شکل گرفت که دیزاینرهای اسکاندیناوی حدود ۱۵۰ سال پیش، پس از باز شدن مرزهای ژاپن به روی گردشگران، به این کشور سفر کردند. اشتراک در اصولی بنیادین همچون سادگی، ارج نهادن دست‌ساخته‌ها و بهره‌گیری از مواد طبیعی به شکل‌گیری زبانی مشترک میان دو فرهنگ انجامید که حیاتش تا به امروز ادامه یافته‌است.


درهم‌تنیدن سبک‌های ژاپنی و اسکاندیناوی 

در دیزاین اسکاندیناوی، مفهومی وجود دارد به نام «هوگه»؛ اصطلاحی که به‌راحتی تن به ترجمه نمی‌دهد اما کلیت آن به معنای ایجاد حس راحتی در فضای خانه است. هوگه خانه را به مکانی امن و دل‌نشین تبدیل می‌کند، جایی که آرامش از بدو ورود حس می‌شود. در سمت دیگر، مفهوم «وابی‌سابی» که رکن اساسی زیبایی‌شناسی ژاپنی است، بر زیبایی نهفته در سادگی و نقص طبیعی تأکید دارد و ناتمامی را ارج می‌نهد؛ تلفیق این دو فلسفه سبک جپندی را بنیاد می‌گذارد. هر دو فرهنگ بر مینیمالیسم، آسایش و پذیرایی تمرکز دارند و ترکیب آن‌ها، سبکی را پدید می‌آورد که هم‌زمان ساده، گرم و عمیق است.

 

جپندی مبلمان جپندی دکوراسیون جپندی

 

در عین حال، تفاوت‌های ظریف میان آن‌ها نیز، به غنای این ترکیب می‌افزاید. در حالی که دیزاین ژاپنی تمیز، صیقل‌خورده و دقیق است، سبک نوردیک حالتی روستایی و ابتدایی‌تر دارد. پالت‌های رنگی ژاپنی که اغلب گرم‌تر هستند، روشنایی سرد اسکاندیناوی را تلطیف کرده، از یکنواختی و سردی فضا می‌کاهند. بی‌راه نیست اگر ادعا کنیم در سبک جپندی، هرکدام از این دو سبک به یکدیگر کمک می‌کنند؛ دیزاین اسکاندیناوی در این تلفیق شاداب‌تر و دیزاین ژاپنی زمینی‌تر و ملموس‌تر می‌شود.


اصول چیدمان در سبک جپندی: 

استفاده از مواد طبیعی؛

برای ایجاد حس نزدیکی به طبیعت، از موادی چون چوب خام، به‌خصوص چوب راش و بلوط، بامبو و الیاف طبیعی استفاده‌کنید. استفاده از رنگ‌های ملایم با طیف‌های مختلف سبز و اضافه‌کردن گیاهان فضای بیرون را به داخل فرامی‌خواند.

 

سبک جپندی دکوراسیون جپندی مبل جپندی

 

کاهش شلوغی محیط؛

سادگی و خلوت بودن فضا از ارکان اصلی دیزاین جپندی است. این سبک بر خطوط تمیز، فضاهای باز و آرامش بصری تأکید دارد. اگر فضای زندگی شما پررفت‌وآمد است، پیشنهاد می‌شود مینیمالیسم ساختاری را در دستور کار قراردهید؛ یعنی استفاده از سبدها، قفسه‌های توکار یا پاراوان‌های سبک برای مخفی‌کردن وسایل اضافی.
 

سبک جپندی دیزاین جپندی دکوراسیون جپندی مبل جپندی

 

استفاده از بافت‌های متنوع؛

برای ترکیب ویژگی‌های دو سبک، بافت‌های گرم اسکاندیناوی را با ظرافت دیزاین ژاپنی همراه کنید.  استفاده از ظروف سرامیکی و نساجی‌های ساده هم مفید فایده خواهدبود. هدف سبک جپندی ایجاد فضایی است که احساس آرامشی ذن‌گونه را منتقل کند؛ یعنی احساس دنجی و آسایشی فعال و دور از رخوت.

 

یکپارچگی رنگ؛

در سبک جپندی، پالت رنگی باید ساده و کنترل‌شده باشد. توصیه می‌شود تنها یک رنگ اصلی و یک رنگ تأکیدی انتخاب کرده، از طیف‌های رنگی متنوع استفاده نکنید. این سادگی رنگی به ایجاد فضایی آرام و منسجم کمک می‌کند.
 

سرمایه‌گذاری بر اقلام باکیفیت.

دیزاین جپندی بر کیفیت، دوام و بی‌زمانی تأکید دارد. به جای کالاهای موقت و کم‌عمر، مبلمانی را انتخاب کنید که هم با فضای شما هماهنگ‌ باشند، هم در گذر زمان کارآمد و زیبا باقی بمانند. این رویکرد پاسخی معنادار به فرهنگ مصرف‌گرای امروز است و با اصول دیزاین پایدار هم‌راستاست.
 

سؤالات متداول

آیا دیزاین جپندی هنوز ترند است؟

با توجه به ماهیت مینیمالیستی و بی‌زمان این سبک، جپندی همچنان مورد توجه قرار دارد و روندی صعودی را طی می‌کند.


خرید مبلمان سبک جپندی چقدر هزینه دارد؟

اگرچه برخی قطعات سبک جپندی ممکن است قیمت بالایی داشته‌باشند، اما می‌توان گزینه‌هایی متناسب با بودجه‌های مختلف یافت. ضمن اینکه رویکرد مینیمالیستی این سبک به معنای نیاز به تعداد کمتر اقلام است که می‌تواند در بلندمدت، هزینه‌ی کلی را کاهش دهد.


تفاوت بین دیزاین جپندی و سبک بوهو چیست؟

جپندی بر مینیمالیسم، نظم و آرامش تأکید دارد؛ در حالی که سبک بوهو آزاد، رنگارنگ و سرشار از الگوهای متنوع است. هر دو به طبیعت و هنر دست‌ساز اهمیت می‌دهند، اما دیزاین بوهو پرشورتر و شلوغ‌تر است.


آیا سبک جپندی قوانین خاصی دارد؟

قوانین سخت‌گیرانه‌ای وجود ندارد، اما اصولی کلیدی وجود دارند که این سبک بر آن‌ها استوار است: مینیمالیسم، پالت رنگی خنثی، بهره‌گیری از نور و استفاده از مواد طبیعی و باکیفیت در مبلمان و لوازم جانبی.

 

منبع

https://www.thespruce.com/japandi-design-4782478
 

Rost on
Rost Letter
rost innovation studio