rost logo

رابطه‌ی بین سن و مبلمان منزل

rost logo

رابطه‌ی بین سن و مبلمان منزل

الزامات روزافزون دیزاین جهانی
رابطه‌ی بین سن و مبلمان منزل

 

 

انتخاب مبلمان منزل با گذشت زمان و در طول عمر یک فرد، تغییرات قابل‌توجهی می‌کند. این تحول تنها بازتابی از تغییر سلیقه‌ها نیست بلکه پاسخی‌ست به نیازها و اولویت‌های متفاوتی که با مراحل مختلف زندگی همراه است. از کندوکاو پرشور دوران جوانی گرفته تا ترجیحات مبتنی بر راحتی در میانسالی و نیازهای مبتنی بر ایمنی در دوران سالخوردگی؛ هر سنی رویکرد منحصر به فرد خود را به دیزاین منزل به همراه دارد. این یادداشت به بررسی نحوه تأثیر سن بر انتخاب مبلمان منزل می‌پردازد و تغییرات را در طول مراحل مختلف زندگی برجسته می‌کند. 

 

جوانی: زمانی برای کشف و شکل‌گیری هویت

دوران جوانی با جستجو، کشف خود و بیان هویت شخصی همراه است. جوانان اغلب فضای زندگی خود را به عنوان بومی برای بیان خود می‌بینند و این موضوع منجر به انتخاب‌های جسورانه در دیزاین مبلمان، رنگ‌ها و چیدمان می‌شود. این دوره با تمایل به استفاده از سبک‌ها، رنگ‌ها و چیدمان‌های متنوع مشخص می‌شود. افراد جوان اغلب به دنبال مبلمانی هستند که توجه را جلب کنند و حسی جسورانه باشند. همچنین دوره جوانی دوره‌ای‌ست که بسیاری برای اولین بار تجربه‌ی زندگی مستقل را دارند، به این معنی که انتخاب‌های مبلمان باید محدودیت‌های بودجه‌ای را با تمایل برای فضایی شیک و شخصی‌سازی شده، همساز کنند.
در این دوره، قابلیت انعطاف‌پذیری و مقرون‌به‌صرفه‌بودن کلیدی هستند. مبلمان مدولار که می‌تواند به راحتی با شرایط زندگی مختلف، مانند مبل‌های تخت‌خواب‌شو، میزهای کشویی و کمدهای چندمنظوره سازگار باشد، بسیار جذاب است. این اقلام تنوع لازم را برای پاسخگویی به سبک‌های زندگی در حال تغییر ارائه می‌دهند.
پایداری و محیط زیست نیز برای نسل جوان عوامل مهمی شده‌اند. ترجیح برای مبلمان ساخته شده از مواد بازیافتی، یا قطعاتی که بادوام و با طول عمر زیاد هستند، در حال افزایش است، که نیاز به جایگزینی مکرر اقلام به دلیل فرسودگی یا تغییر سلایق را کاهش می‌دهد.

 

میانسالی: تعادل بین زیبایی‌شناسی، عملکرد و راحتی

هنگامی که افراد وارد دوران میانسالی می‌شوند، شاهد تغییر قابل‌توجهی به سمت جستجو برای راحتی، عملکرد و کیفیت در مبلمان منزل هستیم. این گروه سنی اغلب شرایط زندگی باثبات‌تری دارند و به‌دنبال فضایی هماهنگ و خوب دیزاین‌شده هستند که به نیازهای استراحت و سرگرمی پاسخ دهد.
مبلمانی که زیبایی ظاهری را با دیزاین ارگونومیک ترکیب می‌کند، بسیار مورد توجه است. صندلی‌های راحتی که بدن را سفت نگه می‌دارند، مجموعه‌های غذاخوری با کیفیت برای میزبانی از دورهمی‌های خانوادگی و کمدهای ذخیره‌سازی جادار برای سازماندهی، اولویت‌های این مرحله را بازتاب می‌دهد. همچنین، سرمایه‌گذاری بیشتری در کیفیت صورت می‌گیرد، با ترجیح برای مبلمانی که نه‌تنها ظاهر خوبی دارد بلکه برای استفاده بلندمدت ساخته شده است. این گروه سنی اغلب مبلمانی با دیزاین ساده را انتخاب می‌کنند که به‌سرعت از مد نمی‌افتند.
میانسالان همچنین بر ایجاد فضاهای زندگی مناسب خانواده تمرکز دارد. مبلمان با پارچه‌های مقاوم، گوشه‌های گرد و سطوحی که به راحتی تمیز می‌شوند، مهم می‌شوند تا نیازهای یک خانواده در حال رشد را برآورده کنند ضمن اینکه حسی از مدرن بودن را حفظ کنند.

 

سالخوردگی: اولویت با ایمنی، دسترس‌پذیری و راحتی

برای سالخوردگان، تمرکز اصلی به سمت ایمنی، دسترس‌پذیری و حفظ استقلال در منزل تحول می‌یابد. انتخاب مبلمان تحت تأثیر نیاز به استفاده آسان، نگهداری حداقلی و ویژگی‌هایی است که حرکت و راحتی را پشتیبانی می‌کنند.
صندلی‌های تکیه‌دار با قابلیت اینکه در بلندشدن و نشستن به سالمند کمک کند، تخت‌های قابل‌تنظیم و دوش‌های قابل دسترس نمونه‌هایی از مبلمان و وسایلی هستند که به نیازهای افراد مسن پاسخ می‌دهند. این اقلام به کاهش خطر سقوط و جراحت کمک می‌کنند، ضمن اینکه راحتی و سهولت استفاده را فراهم می‌آورند.
در این دوره، تأکید نیز بر خلوت بودن و خالی نگه داشتن مسیرهای حرکتی در منزل برای تسهیل در رفت‌وآمد است. این موضوع به معنای انتخاب مبلمانی است که فضای خالی را به حداکثر برساند بدون اینکه عملکرد را فدا کند.
روشنایی به یک جنبه حیاتی دیگر دیزاین خانه برای سالخوردگان تبدیل می‌شود، با تمرکز بر نورپردازی روشن و یکنواخت برای بهبود دید و پیشگیری از حوادث می‌توان آسودگی و آرامش را برای سالمندان فراهم کرد. نورپردازی مخصوص کار، نورهای زیر کابینتی و کلیدهای آسان برای استفاده برای ایجاد محیطی امن و راحت بسیار اساسی هستند.
 

طراحی جهانی: روندی در حال رشد

سنین مختلف الزامات روزافزونی را برای دیزاین جهانی به‌وجود می‌آورد - فلسفه دیزاین که فضاها را برای همه افراد، صرف‌نظر از سن یا توانایی، قابل دسترس می‌سازد. این رویکرد بر اهمیت فضاهای زندگی انعطاف‌پذیر تأکید دارد که می‌توانند نیازهای تکاملی فرد یا خانواده را برآورده کنند.
دیزاین جهانی در مبلمان ممکن است شامل کانترهای با ارتفاع قابل تنظیم، دستگیره‌های در به جای دستگیره‌های گرد و مواد کفپوشی باشد که هم مقاوم و هم ضد لغزش هستند. هدف ایجاد خانه‌ای است که عملکردی، امن و دعوت‌کننده برای همه باشد، نشان‌دهنده تغییر به سمت اصول دیزاین خانه‌ای‌ست که پذیرای تمامی سنین باشد.
با درک و پاسخگویی به نیازها و ترجیحات منحصربه‌فرد در هر مرحله از زندگی، افراد می‌توانند فضاهای زندگی خلق کنند که نه‌تنها سبک شخصی آن‌ها را منعکس می‌کند بلکه به سلامتی و تغییرات سبک زندگی آن‌ها در طول زمان نیز اهمیت می‌دهد.
به عبارت دیگر، دیزاین جهانی به‌دنبال ایجاد فضاهایی است که برای همه، صرف‌نظر از سن یا توانایی جسمی، قابل دسترس و کاربردی باشد. این رویکرد این اطمینان را به‌وجود می‌آوردند که خانه‌ها می‌توانند با تغییر نیازهای ساکنین خود در طول زمان، تطبیق یابند؛ انتخابی عملی برای خانواده‌هایی که به دنبال ایمن‌سازی فضای زندگی خود برای آینده هستند.

 

 

Rost on
Rost Letter
rost innovation studio